Adaugare atribute produs – Prestashop 1.7

prestashop-1.7 - adaugare atribute

Adaugare atribute pentru produs in Prestashop 1.7

Pentru tutorialul de astazi v-am pregatit pasii necesari adaugarii de atribute pentru produs in Prestashop 1.7.

Sa incepem cu adaugarea variantelor de culoare pentru un produs. Accesam sectiunea Catalog de produse / Atribute si Caracteristici unde alegem tab-ul „Atribute”. Alegem sa vizualizam valoarea „Culoare” si ajungem intr-o fereastra noua unde sunt tipurile de culori accesibile pentru produse. In general, Prestashop are deja setata aceasta valoare de culoare cu mai multe variante. In momentul in care dorim sa adaugam o noua culoare acestei liste, selectam din dreapta sus a ecranului Adauga valoare noua (Add new value).

adaugare valoare atribut prestashop 1.7

Vei fi directionat intr-o fereastra noua unde vei edit efectiv culoarea dorita. Selectezi grupul de atribute – in cazul nostru „Culoare”. Se adauga numele culorii (atributului) – „Portocaliu” in campul „Valoare” (Value), si tonul de culoare dorit in campul „Culoare” (Color). Apoi alegem ” Salveaza si adauga o valoare noua” (Save then add another value) daca doresti sa adaugi inca o culoare acestei liste. Daca nu, alegi doar „Salveaza” (Save).

completare campuri atribut prestashop 1.7

Pentru adaugarea unui atribut nou in Prestashop 1.7 vom proceda in felul urmator. Accesam sectiunea Catalog de produse / Atribute si Caracteristici unde alegem tab-ul „Atribute”. In dreapta sus a ecranului avem butonul „Adaugam atribut nou” (Add new atribute) pe care il accesam.

adaugare atribut nou in prestashop 1.7

Imediat ajungem intr-o fereastra noua unde completam urmatoarele campuri: Nume (Name) – in cazul nostru „Tip inchidere”, Nume public (Public name) – Tip inchidere. Aceste doua campuri sunt notate cu cate o steluta rosie, ceea ce inseamna ca sunt campuri obligatorii – daca nu sunt completate, atributul nu poate fi salvat. Putem adauga, dar nu este obligatori, URL-ul si Meta-titlu pentru acest atribut nou creat. Apoi, avem posibilitatea ca valorile acestui atribut sa fie afisate in front-office ca o lista drop-down, ca butoane radio sau ca textura ori culoare (acestea vor fi afisate ca atare – culoare prin adaugare codului HTML a culorii dorite ori o textura anume – aici poti adauga o imagine a texturii in sine). Dupa completarea acestor campuri, salvam.

adaugare atribut nou - completare campuri - prestashop 1.7

Apoi completam asa cum prezentam in primii pasi, de adaugare de valori pentru atributul creat – pentru „Tip inchidere” am creat variantele „Cu fermoar, Cu capse, Cu snur” – asa cum putem vedeam mai jos.

atribut cu valori - tip inchidere - prestashop 1.7

Tot ce am detaliat mai sus tine de partea de administrare a magazinului. Sa adaugam aceste valori unui produs pentru a vizualiza ceea ce va vedea clientul cand acceseaza magazinul. Pentru acest lucru intram in Catalog de Produse / Produse si selectam produsul caruia dorim sa ii adaugam aceste atribute.

In fereastra de editare produs alegem din dreapta „Produs cu combinatii”, apoi selectam tab-ul Combinatii (Combinations) care se afla sub denumirea produsului, deasupra imaginilor.

adaugare atribute in produs - prestashop 1.7

In tab-ul Combinatii, selectam tipul de atribute pe care dorim sa le alocam produsului din partea dreapta a ecranului, de exemplu culoare gri si tip inchidere ‘cu fermoar’ si vor aparea ca niste butoane pe fundal albastru cu scris alb (in cazul nostru) iar in dreapta acestora apasam butonul „Genereaza” (Generate).

Se actualizeaza produsul cu aceste atribute, care vor aparea ca o lista – asa cum se observa in imaginea de mai jos.

creare atribute in produs - prestashop 1.7

Acum, pentru fiecare combinatie trebuie adaugata cantitatea produsului – pentru a putea fi comandat (in cazul in care aveti gestiunea de stoc activata pe site), pretul pentru fiecare produs in parte – daca variaza pretul in functie de atribut, daca nu variaza atunci campul de pret se lasa necompletat, si trebuie selectata imaginea produsului pentru atributul respectiv. In cazul nostru, daca atributul este culoare gri vom selecta imaginea cu produsul ce are culoarea gri. Salvam si ne intoarcem la produs.

adaugare detalii atribut produs - prestashop 1.7

Pentru a vizualiza ceea ce vede clientul cand acceseaza produsul in magazinul online, dam click pe butonul „Previzualizeaza” (Preview) din stanga jos a ecranului si se va deschide o fereastra cu produsul in front-office. Aici putem verifica daca ceea ce am facut este corect si daca functioneaza asa cum ne-am dorit.

verificare atribute pe produs in front-office - prestashop 1.7

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *