Adaugare caracteristici – Prestashop 1.7

prestashop-1.7-adaugare caracteristici

Adaugare caracteristici - Prestashop 1.7

Caracteristicile (Features) sunt o parte importanta in prezentarea detaliilor unui produs intr-un magazin online. Adaugarea caracteristicilor in Prestashop 1.7 se realizeaza accesand din Catalogul de Produse sectiunea Atribute si Caracteristici. Aici alegem tab-ul Caracteristici unde putem adauga noi caracteristici pentru produs sau putem adauga noi valori pentru caracteristici deja existente.

Adaugare Caracteristica noua - prestashop 1.7

Pentru crearea unei noi caracteristici apasam butonul din dreapta sus a ecranului „Adauga o caracteristica noua” (Add new feature). In fereastra nou aparuta completam numela caracteristicii (Name), campurile de URL si Meta-titlu pot ramane necompletate daca nu aveti informatii in acel moment pentru ele, se lasa activ butonul de indexare si apoi se salveaza (Save).

Adaugare Caracteristica noua 1 - prestashp 1.7

Pentru a adauga valori caracteristicii pe care am inregistrat-o, intram in editarea caracteristicii prin apasarea butonului tip creion din dreptul denumirii ei si se deschide o fereastra noua un vom adauga valori. Pentru acest lucru selectam butonul din dreapta sus a ecranului „Adauga o valoare noua” (Add new feature value). In ecranul nou aparut completam in primul rand campurile obligatorii: Caracteristica (Feature) si Valoare (Value). Campul URL si Meta-titlu pot fi lasate momentan necompletate daca nu aveti informatiile respective. Se poate salva si adauga o noua valoare sau, daca aveti doar o singura valoare de adaugat, se salveaza direct.

Adaugare Caracteristica noua 3 - prestashop 1.7

In exemplul nostru am creat caracteristica STIL cu valorile Casual, Elegant, Office si Sport. Dupa ce le-am inregistrat, am accesat din nou vizualizare pentru caracteristica STIL sa verificam daca intr-adevar au fost create.

Adaugare Caracteristica noua 4 - prestashop 1.7

Dupa crearea caracteristicilor si adaugarea valorilor dorite, trecem la setarea acestora in produs – pentru a putea fi vizibile in frfont-office pentru client. Accesam sectiunea Produse din Catalogul de produse si selectam pentru editare produsul caruia dorim sa ii adaugam caracteristici.

In pagina de editare produs, sub descrierea scurta (Summary), respectiv descriere (Description) se afla un buton denumit „Adauga o caracteristica” (Add a feature).

Adaugare Caracteristici in produs 1 - Prestashop 1.7

Prin apasarea butonului de adaugare caracteristici se deschid optiunile de selectie prin liste drop-down: numele caracteristicii si in dreapta sa valoarea corespondenta. Aici selectati si adaugati ceea ce este necesar pentru produsul din magazin.

Adaugare Caracteristici in produs 3 - Prestashop 1.7

La final, este bine sa verificati cum apar aceste caracteristici in front-office, pe pagina de produs asa cum o vede vizitatorul/potentialul client al magazinului dumneavoastra. In general, ele apar intr-un tab separat, langa descrierea produsului, asa cum se observa si in imaginea de mai jos.

Adaugare Caracteristici in produs 4 - Prestashop 1.7

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *