Adaugare categorii – Prestashop 1.7

prestashop-1.7-adaugare categorii

Adaugare Categorii - Prestashop 1.7

Procesul de adaugare categorii si subcategorii in Prestashop 1.7 este, la fel ca la produse, unul simplu si usor de realizat. Alegem in primul rand Categorii din partea stanga a tabloului de bord din sectiunea Catalog de Produse. Se deschide fereasta alocata crearii de categorii/subcategorii. Alegem din dreapta sus a ecranului „Adauga o categorie noua” (Add new category). Si obtinem o noua fereastra unde adaugam detaliile de identificare ale categoriei pe care dorim sa o adaugam in magazin.

adaugare categorie Prestashop 1.7 - pasul 1

Datele minime pe care va recomandam sa le adaugati sunt urmatoarele: Nume categorie, categoria parinte (parent category) – daca este categorie principala atunci lasati bifa doar pe Acasa (Home), daca este o categorie secundara bifati categoria principala din care doriti sa faca parte. Apoi, adaugati o imagine pentru categoria respectiva (category cover image) si friendly-url (in cazul in care nu se completeaza automat).

Totodata, va sfatuim sa completati si alte campuri importante pentru partea de SEO a site-ului si pentru o indexare buna in motoarele de cautare de la bun inceput. Campurile de care vorbim sunt: descriere, imaginea miniatura pentru categorie, meta-titlu, meta-descriere, meta-keywords (cuvinte cheie).

Completare campuri categorie noua prestashop

In imaginea de mai jos exemplificam setarea  unei subcategorii din magazinul online. Observam ca am ales o categorie principala si nu am adaugat subcategoria in „Acasa”.

setare subcategorie in prestashop 1.7

Dupa ce am creat categoria si/sau subcategoria din care dorim sa faca parte un produs, mergem in Produse si deschidem un produs. In fereastra de editare produs avem in dreapta jos a ecranului posibilitatea sa selectam categoria sau categoriile din care dorim sa faca parte produsul nostru.

Selectam cu bife acele categorii dorite si, in dreptul fiecarei categorii/subcategorii din lista afisata se afla cate un cerculet. Prin alegerea unuia din acele cerculete, pozitionam categoria implicita din care sa faca parte produsul nostru.

selectare categorie implicita prestashop 1.7

Pentru cei care prefera varianta video a acestui tutorial, o postam mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *