Reducere pret pe categorie – Prestashop 1.7

Reducere pret categorie Prestashop 1.7

Reducere pret pe categorie - Prestashop 1.7

Pentru a aplica o reducere de pret pe categorie in Prestashop 1.7 se va proceda in felul urmator. Se acceseaza sectiunea „Reduceri” din Catalogul de Produse in back-office. Aici vom alege tab-ul „Reduceri pret catalog”. Selectam din dreapta sus a ecranului „Adauga regula noua de pret catalog” (Add new catalog price rule).

Reduceri pret categorie 1

In fereastra noua aparuta setam efectiv datele pentru aceasta reducere de pret pe categorie. Completam urmatoarele campuri: Nume (Name), intervalul pentru care se aplica reducerea de pret pe categorie (data de inceput si data de final). Apoi tipul de reducere – daca este valoarea sau procentaj, daca reducerea include taxele sau nu si valoarea efectiva a reducerii – dupa modelul exemplificat mai jos.

Reduceri pret categorie 2

ATENTIE! Nu salvati inca. Daca salvati reducerea se va aplica tuturor produselor din magazin. Derulati fereastra mai jos pentru a adauga conditia reducerii de pret. Apasati butonul „Adauga o noua conditie de grup” (Add a new condition group). Se vor deschide cateva optiuni. Reducerea se poate aplica pe o categorie, marca, furnizor sau in functie de atribute si caracteristici ale produselor. Pentru exemplul nostru se alege o categorie – asa cum este prezentat in imaginea noastra de mai jos.

Reduceri pret categorie 3

Dupa ce s-a selectat categoria (sau grupul pe care se aplica reducerea de pret) se salveaza – observati ca butonul de salvare este putin mai sus in dreapta. Dupa salvare va aparea un rand deasupre conditiei de grup unde se observa exact categoria pentru care s-a setat reducerea de pret.

Reduceri pret categorie 4

Mergem din nou in tab-ul „Reduceri pret catalog” unde avem o imagine mai clara a setarilor efectuate.

Reduceri pret categorie 5

In acest moment, se acceseaza magazinul (front-office) si se verifica daca datele completate reflecta reducerea de pret care s-a dorit a fi aplicata in magazin. Dupa setarile efectuate in aceasta prezentare, produsele din magazin ar trebui sa apara conform imaginii de mai jos.

 

Reduceri pret categorie 6

Pentru cei care doresc sa vizioneze varianta video al acestui tutorial – il puteti accesa mai jos. Daca v-a placut, va rugam sa ne dati un like pe Youtube si asteptam sugestiile si comentariile voastre! Totodata, va invitam sa va abonati la canalul nostru, pentru ca urmeaza multe tutoriale cu informatii utile si interesante legate de Prestashop si nu numai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *